Microsoft gaat 'vol vertrouwen' in beroep

Direct na de voor Microsoft negatieve uitspraak van rechter Thomas Penfield Jackson in de antitrustzaak die tegen het bedrijf was aangespannen door de Amerikaanse overheid, maakte de onderneming bekend in hoger beroep te gaan. De software-producent zegt 'vol vertrouwen' te zijn om de zaak in een later stadium alsnog te winnen.

De rechter oordeelde gisteren dat Microsoft verschillende antitrustwetten heeft gebroken door misbruik te maken van zijn monopoliepositie. Daardoor zou concurrenten en klanten veel schade zijn berokkend.
Volgens Microsoft-leider Bill Gates heeft de gerechtelijke uitspraak vooralsnog geen enkel effect op Microsofts bedrijfsstrategie. De onderneming gaat in hoog tempo door met het ontwikkelen van nieuwe software en met de herstructurering van haar bedrijfsvoering om zo snel mogelijk klaar te zijn voor het Internet-tijdperk, zo stelt de grote roerganger van het 25-jarige bedrijf.
"We hebben er alles aan gedaan om tot een schikking te komen", stelde Gates op een persconferentie in Redmond, "en we zullen blijven zoeken naar mogelijkheden om deze zaak op te lossen. Desalniettemin kunnen we met een gerust hart in beroep gaan tegen deze uitspraak. Want we hebben een paar sterke argumenten."
Gates zei niet verbaasd te zijn over het vonnis van Jackson. "Dit was te verwachten, gezien eerdere uitspraken die de rechtbank heeft gedaan. Maar we zijn nog lang niet aan het einde van de weg." Aan een opsplitsing van zijn onderneming wil Gates voorlopig ook niet denken.
Een officieel beroep tegen de rechterlijke uitspraak wordt pas ingediend als Jackson de strafmaat heeft vastgesteld. Dat kan nog enkele maanden op zich laten wachten, want de rechter weegt daarbij de voorstellen mee van het Amerikaanse ministerie van Justitie en van alle negentien betrokken staten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable