Lucent verkoopt mkb-diensten aan Expanet

Lucent Technologies doet zijn Amerikaanse verkoopdivisie voor IT-producten en -diensten voor mkb-ondernemingen, over aan Expanet, een dochter van Northwestern Corporation.

Expanet wordt hiermee in één klap Amerika's grootste leverancier van geïntegreerde netwerksystemen aan het mkb. Lucent zette zijn verkoopdivisie vorig jaar al in de etalage.
Zowel Lucent als Expanet zwegen gisteren over de hoogte van het bedrag dat met de verkoop van het Lucent-onderdeel is gemoeid. Expanet verkoopt onder meer geïntegreerde data-, spraak- en video-apparatuur en IT-diensten aan middelgrote en kleine bedrijven.
De verkoop door Lucent houdt onder meer in dat Expanet zevenhonderd mkb-klanten en 1800 werknemers van de IT-multinational overneemt. Lucent wil blijven investeren in de ontwikkeling en productie van netwerk-apparatuur voor het midden- en kleinbedrijf, en zal Expanet gebruiken als indirect afzetkanaal.
Expanet heeft vestigingen in 49 staten in de VS. Die lokale aanwezigheid is volgens Don Peterson, president-directeur van Lucent, een belangrijk voordeel. "Mkb-ondernemingen kopen hun netwerk- en software-systemen het liefst bij lokale leveranciers met een uitgebreid aanbod aan producten en diensten.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable