EP stemt tegen snelle regulering e-handel

Een snelle invoering van Europese wetgeving die de elektronische handel moet reguleren, lijkt voorlopig van de baan. Het Europees Parlement stemde tegen een rapport dat de invoering bepleit van alternatieve oplossingsmogelijkheden voor geschillen (ADR; alternative dispute resolution).

Het rapport ging er van uit dat onenigheid over zaken als terugbetalingen en misleidende advertenties in principe buiten de rechtbank om afgehandeld moeten kunnen worden.
Verder pleitte het parlementaire rapport voor de invoering van een online 'e-vertrouwensforum', voor de uitwisseling van informatie, kennis en ervaringen op het gebied van ADR. Het rapport was samengesteld onder leiding van europarlementariër Diana Wallis en had de steun van de Europese Commissie en de betrokken belangengroepen. Na enkele uren debatteren over de voorstellen in het rapport, greep Wallis resoluut in door haar eigen rapport weg te stemmen. Er waren volgens haar inmiddels zoveel amendementen aan de voorstellen toegevoegd dat bij stemming niemand meer zou weten waar hij eigenlijk goedkeuring aan zou verlenen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable