Netscape onthult versie 6 van zijn browser

Terwijl alle ogen vanwege de antitrustzaak zijn gericht op Internet Explorer van Microsoft, komt concurrent AOL/Netscape (in feite mede-'aanstichter' van de rechtszaak) met het bericht dat het morgen zijn langverwachte nieuwe browser aan de wereld zal presenteren. Netscape 6 ziet het licht op een beurs in Los Angeles.

De nieuwe Netscape-browser draait onder Windows, Mac-OS en Linux. Het programma is gebouwd rond een 'smalle' basis-programmacode van 5,5 miljoen bytes. Gebruikers kunnen additionele componenten, zoals email programma's of Internet-telefonie, apart downloaden. Eventueel kunnen zij daarvoor andere onderdelen weer laten vallen, zodat de totale grootte van het browserprogramma altijd in de hand is te houden.
Met Netscape 6 hoopt AOL een nieuwe concurrentieslag aan te kunnen gaan met Microsoft, dat door de (volgens de antitrust-uitspraak ongeoorloofde) bundeling van zijn besturingsprogramma Windows en zijn webbrowser Explorer inmiddels een marktaandeel heeft bereikt van 70 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-04T00:00:00.000Z Redactie Computable