Redwood en Wapmagic 'wappen' bedrijfsdata

Redwood Nederland en Wapmagic zijn een samenwerking aangegaan die het mogelijk moet maken dat gebruikers via draagbare apparatuur en WAP (Wireless Application Protocol) toegang verkrijgen tot bedrijfsinformatie.

De inbreng van het in Naarden gevestigde Wapmagic in de samenwerking bestaat uit het ontwikkelen van de feitelijke WAP-applicaties. Hiertoe wordt gebruik gemaakt van ontwikkelhulpmiddelen van CMG en Oracle.
Redwood heeft daarnaast de zogenaamde Redwood4 Information Deliveryware ontwikkeld. Het gaat hier om wat het bedrijf noemt een Enterprise Portal ofwel bedrijfsportaal die een eenduidige toegang mogelijk maakt tot bedrijfsgegevens die in verschillende onderliggende informatiesystemen zijn vastgelegd.
De samenwerking is gericht op organisaties die de productiviteit van mobiele werkers willen vergroten. Via WAP-applicaties is het reeds mogelijk om informatie over bijvoorbeeld files en verkeer te ontvangen. Door het koppelen van WAP-toepassingen aan bedrijfsinformatiesystemen kunnen medewerkers in het veld ook toegang krijgen tot gegevens die zij nodig hebben in contacten met bijvoorbeeld klanten en partners.
Het gebruik van een bedrijfsportaal maakt het mogelijk om meerdere informatiesystemen te ontsluiten via één gebruikersinterface. Onderliggende toepassingen kunnenlegacy-systemen zijn, maar bijvoorbeeld ook erp-omgevingen als SAP of Baan. Door deze portal te koppelen aan een WAP-communicatiepoort komt deze informatie ook beschikbaar voor mobiele gebruikers van WAP-telefoons of handheld-PC's.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable