Starter publiceert software-evaluaties

http://Rateitall.com is een nieuwe Internet-firma die zich toelegt op het verzamelen en aanbieden van evaluaties, testen en praktijkervaringen omtrent een groot aantal producten.

Hoewel de site zich in eerste instantie op de Verenigde Staten en Canada richt, zijn veel van de besproken IT-producten ook voor de Nederlandse gebruiker relevant.
De website (http://www.rateitall.com) verzamelt informatiemateriaal over een groot aantal productgroepen. Computers, softwarepakketten en Internet vormen daarbij een belangrijke categorie. De site zoekt echter een massaal publiek en richt zich daarom ook nadrukkelijk op andere productgroepen. Zo kan het gebeuren dat op dezelfde site besprekingen worden opgenomen over de laatste versies van softwareprogramma's als Microsoft Access of Adobe Pagemill, terwijl op een andere pagina de kwaliteit van toeristische attracties of koelkasten wordt besproken.
Deze mix van zakelijke en consumenteninformatie doet echter niets af aan het feit dat de site een interessante eerste ingang is voor IT-professionals die meer - en vooral meer praktijkgerichte - informatie zoeken over een specifiek softwarepakket, Internet-utiliteit of ander IT-product.
Het idee van een site met test- en evaluatie-informatie is zeker niet nieuw. Interessant is wel dat deze poging geheel draait om door gebruikers zelf aan te dragen besprekingen. Bovendien wil de site zijn diensten aanbieden aan andere websites waar productinformatie wordt aangeboden. Rateitall.com is in gesprek met een aantal partijen om aanvullende informatie te leveren, die dan met name gericht zal zijn op praktijkervaringen van gebruikers in de b2b-markt (business to business).

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable