Yahoo! op het matje Amerikaanse regelgevers

Niet alleen Microsoft raakt verstrikt in wetten uit de 'oude economie', ook Yahoo krijgt het met de Amerikaanse overheid aan de stok. Dit keer gaat het om de Investment Company Act uit 1940, volgens welke Yahoo! moet worden beschouwd als een beleggingsmaatschappij, vanwege zijn uitgebreide netwerk van investeringsholdings.

Het Internetbedrijf heeft de Amerikaanse regelgevers verzocht een uitzondering te maken met het toepassen van restricties, omdat de toepassing daarvan de onderneming serieuze schade zou berokkenen. Maar het is de vraag of de Securities and Exchange Commission (SEC), die de wet uit 1940 toetst, gevoelig is voor de protesten van Yahoo!. Mocht de SEC tot restrictieve maatregelen overgaan, dan heeft dat zeker consequenties voor andere 'nieuwe economie'-bedrijven die minderheidsaandelen hebben verworven in partijen die hun producten op de markt brengen.
Yahoo! Staat een forse beperking op het verwerven van fondsen en het vestrekken van opties aan zijn personeel te wachten, als het door de SEC wordt gekenmerkt als een beleggingsmaatschappij. Inmiddels is het Internetbedrijf in de tegenaanval gegaan met een 24 pagina's tellend rapport, waarin het verklaart dat de investeringen van Yahoo! juist Zijn bedoeld om strategische aandelen te verwerven, zodat de core business van het bedrijf wordt versterkt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable