EC blijft doorgaan met onderzoek Microsoft

De Europese Commissie heeft, na het door rechter Thomas Penfield Jackson gevelde oordeel dat Microsoft de antitrust wetten geschonden heeft, te kennen gegeven de Europese onderzoeken inzake Microsoft gewoon voort te zetten.

De commissie zal het oordeel van de Amerikaanse rechter in detail bestuderen, maar heeft laten weten dat de uitspraak het eigen antitrust-onderzoek niet in de weg staat.
De Amerikaanse rechter besloot maandag dat Microsoft de antitrust wetten heeft geschonden, door zijn monopolie in PC operating systemen en zijn macht binnen de Internetbrowser-markt te misbruiken. Woordvoerder Michael Tscherny van de antitrust divisie van de Europese Commissie weigerde inhoudelijk op de uitspraak van rechter Penfield Jackson in te gaan. Ook vond hij het idee te voorbarig dat er een vergelijkbare zaak in Europa opgestart zou worden. Wel ziet hij vergelijkingen met een zaak die momenteel door de Europese Commissie wordt onderzocht.
In februari lanceerde de commissie een onafhankelijk vooronderzoek naar aanleiding van klachten dat Microsoft elementen in het Windows 2000-pakket heeft ingebouwd om zijn computer-dominantie uit te breiden naar andere systemen, voornamelijk servers.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-05T00:00:00.000Z Redactie Computable