SCO wil Internet-server met Tarantella

Santa Cruz Operation (SCO) is in onderhandeling met vijf verkopers van computerhardware over de ontwikkeling van een Internet-server die gekoppeld is aan zijn 'slanke client'-software Tarantella. Het Californische bedrijf hoopt op een flinke marktpositie voor het systeem door zo'n akkoord. Onder de vijf bevinden zich in ieder geval IBM en Compaq.

Voor SCO hangt veel af van Tarantella. Het bedrijf kondigde recent een herstructurering aan van de bedrijfsactiviteiten. Tarantella moet het belangrijkste product worden, ter vervanging van het besturingssysteem Unixware. De winstgevendheid van het bedrijf staat onder druk en dwong het tot een waarschuwing aan investeerders.
SCO wil de huidige omzet uit Tarantella komend jaar verdrievoudigen. Daartoe worden de marketinguitgaven voor het systeem verzesvoudigd. Het grote voorbeeld hierbij is Citrix Systems, dat zijn omzet - uit slanke client-software - in 1999 tot recordhoogte zag stijgen. Het belangrijkste verkoopargument van SCO voor Tarantella is de makkelijke installeerbaarheid van het systeem.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-06T00:00:00.000Z Redactie Computable