Oprichting New Pixelpark gaat niet door

De overname van de Internet-consultancybureaus Cell Network en Mandator door Pixelpark, de multimedia-afdeling van de Duitse uitgever Bertelsmann, gaat niet door. De partijen kregen onenigheid over de koopvoorwaarden die ze twee weken geleden overeenkwamen.

Pixelpark bood 2,4 miljard euro in aandelen voor de Zweedse ondernemingen. De overname zou tot stand komen door een nieuwe onderneming op te richten, New Pixelpark. Het 'oude' Pixelpark zou daarin 56,6 procent van de aandelen krijgen en de combinatie Cell Network-Mandator 43,3 procent. De Zweedse partners wilden echter opnieuw onderhandelen, omdat de aandelen Pixelpark afgelopen week van 169 euro tot onder de 100 euro zijn gedaald. Zij zijn van mening dat het contract hen dit recht geeft. Pixelpark daarentegen beroept zich op het "ondertekende en geheel rechtsgeldige contract." Bovendien wilden de Zweden de naam alsnog veranderen in Pixcell.
Als reactie trokken de Duitsers gisteren hun bod in en stappen mogelijk naar de rechter om schadevergoeding te eisen. Topman Neef toonde zich gisteren boos. "We moeten nu een enorme kans laten lopen", zei hij.
Door de overname zou het grootste Internet-consultancybureau in Europa zijn ontstaan. Onder de naam New Pixelpark zou de onderneming een notering krijgen aan de Neuer Markt. Toen de deal twee weken werd gesloten, werd hij bejubeld als een belangrijke stap naar een bedrijf met in totaal 2300 personeelsleden dat wereldwijd een rol van betekenis kan gaan spelen. New Pixelpark zou direct vestigingen hebben in Europa, de Verenigde Staten en het Verre Oosten .
Cell Network en Mandator stelden in een reactie dat ze zich wel degelijk aan hun contract wilden houden. De twee bedrijven zijn ook bezig met een onderling fusieproces en ze verzekerden gisteren dat dat gewoon doorgaat. Over een paar maanden moet die fusie rond zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-07T00:00:00.000Z Redactie Computable