Sneller ontwikkelen met datamodel voor UML

Applicatie-ontwikkelaar Rational Software introduceert een oplossing voor datamodellering die gebaseerd is op UML (unified modeling language). Hiermee kunnen ontwikkelaars van datamodellen en bedrijfsanalisten hun werk beter op elkaar afstemmen.

Doordat ze dezelfde methodologie en notatie gebruiken, kunnen zij software sneller ontwikkelen.
In de praktijk werken ontwerpers van datamodellen vaak onafhankelijk van elkaar. Dat leidt tot storingen in de communicatie waardoor projecten traag verlopen. Met UML beschikken ontwikkelaars over een standaard modelleringstaal die de coördinatie binnen een team verbetert en het ingewikkelde proces van het ontwerpen van software in goede banen leidt.
Rational Software levert software voor het ontwikkelen van applicaties en modellering. De applicatie rational Rose Data Modeler is volledig gebaseerd op de UML die veel wordt gebruikt voor het bouwen van applicaties voor telecommunicatie.
IBM vindt de introductie vooral van belang omdat het een aanvulling is op IBM Visualage voor Java. Peter Tarrant, vice president e-business marketing van IBM: "In combinatie met het IBM Application Framework voor e-zakendoen ontstaat een oplossing die is gebaseerd op UML. Daarmee worden bedrijfsanalisten, ontwerpers van datamodellen en ontwikkelaars van Java-applicaties die software ontwerpen met DB2 op een lijn gebracht."
Jeremy Burton, vice-president marketing van Oracle, heeft belang bij de introductie: "Het model ondersteunt Oracle 8i, zodat onze ontwikkelaars van databases binnen een enkelvoudige omgeving kunnen werken. Dankzij het ondersteunen van UML kunnen de ontwikkelaars vanaf de start van een project tot het uiteindelijke implementeren van de database een eenduidig model voor hun e-zakendoen toepassingen gebruiken."
Microsoft ziet ook voordelen. "Rational Rose Data Modeler is het enige gereedschap op de markt dat UML gebruikt om alle betrokkenen in het ontwikkelproces samen te brengen", zegt John Roskill, marketing directeur SQL van Microsoft. "Eén van de redenen waarom wij zo nauw met Rational samenwerken, is dat ontwikkelaars die toepassingen voor Internet bouwen met Visual Studio en Windows DNA er veel profijt van zullen hebben. Zij kunnen met hetzelfde gereedschap werken, waardoor het ontwikkelen en onderhouden van een toepassing soepeler verloopt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.