Smaadproces lasterlijke website cruciaal

Een professor aan het City College te San Francisco heeft een oud-student voor de rechter gedaagd met het doel een lasterlijke website te sluiten.

Dat studenten met elkaar in soms onverbloemde termen de sterke en vooral zwakke punten van hun professoren bespreken, zal niemand verbazen, en dat daar wel eens een verzonnen of gechargeerd verhaal tussen zit evenmin. Als de roddels online te lezen zijn, wordt het echter een ander verhaal, zo meent Daniel Curzon Brown, professor Engels en een openlijk homoseksuele romanschrijver.
De professor is via de websitehttp://www.teacherreview.com uitgemaakt voor 'homomaan', 'racistisch' en 'geestesziek'. Curzon Brown: "Deze praktijken zijn fout en slecht. Ik zie niet hoe iemand dit kan goedpraten." De rechtszaak, die woensdag zal voorkomen, moet ervoor zorgen dathttp://teacherreview.com in zijn geheel uit de lucht gaat.
Juristen wachten de uitkomst van de rechtszaak gespannen af. Men voorziet een precedent dat Internet op zijn grondvesten kan doen schudden. Ann Brick, advocate van de 27-jarige voormalige student computerwetenschap, die de site in 1997 heeft opgezet, meent dat de toekomst van Internet als een vrij en open medium voor gedachteuitwisseling op het spel staat. Als Curzon Brown in het gelijk wordt gesteld, lopen vele websites het risico dat ze gedwongen moeten sluiten. Curzon Brown meent dat het tijd wordt "dat we het idee veranderen dat Internet heilig is, en zich niets hoeft aan te trekken van de normale regels van beschaving".

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable