Microsoft-succesje in Java-strijd met Sun

Een Amerikaanse districtsrechter heeft geoordeeld dat Suns interpretatie van het Java-contract dat het bedrijf heeft gesloten met Microsoft niet juist is. Sun stelde dat het contract hem niet verplichtte tot het leveren van vernieuwde Java-versies die compatibel zijn met op dat moment in omloop zijnde Microsoft-software.

Rechter Ronald Whyte denkt daar anders over.
Gezien de grote averij die Microsoft lijkt op te lopen in de antitrustzaak die door de Amerikaanse overheid is aangespannen, is het succesje dat de softwarefabrikant boekte in deze Java-antitrustzaak weinig meer dan een druppel op een gloeiende plaat. Toch verzuchtte een woordvoerder van Microsoft dat de onderneming op dit moment blij is met elke juridische overwinning, hoe klein ook. "We zien deze uitspraak als een stap in de goede richting. We trachten aan te tonen dat Sun zich schuldig maakt aan contractbreuk en dat het moedwillig probeert schade toe te brengen aan Microsofts vermogen om op de Java-markt te concurreren."
Op Sun maakt de uitspraak van rechter Whyte vooralsnog weinig indruk. De onderneming richt haar energie momenteel vooral op het onderzoeken van de mogelijkheden om een particuliere antitrustzaak aan te spannen tegen Microsoft. De uitspraak van rechter Thomas Penfield Jackson in de publieke antitrustzaak moet daarbij als kapstok dienen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-10T00:00:00.000Z Redactie Computable