Audiobasket biedt online nieuws in MP3

Nieuwsvoorziening in de vorm van audio-bestanden die vanaf Internet zijn op te halen. Daar draait het om bij de gratis website Audiobasket. Het bedrijf wil een vorm van op abonnementen gebaseerde radioprogramma's rond nieuwsonderwerpen mogelijk maken.

De eerste onderwerpen die aan bod komen, zijn financiële en op technologie gerichte nieuwsberichten.
De dienstverlening verkeert nog in de fase van bèta-tests. Eenmaal 'live' kunnen gebruikers ophttp://www.audiobasket.com een keuze maken uit nieuwsprogramma's die ze willen ontvangen. Het gaat om radioprogramma's zoals die bijvoorbeeld door de BBC World Service, Bloomberg voor financieel nieuws of enkele lokale radiostations in Silicon Valley worden verzorgd. Vervolgens worden de geselecteerde programma's in MP3-formaat naar de door de gebruiker aangegeven platformen gestuurd. Dat kan niet alleen een PC zijn, maar ook bijvoorbeeld een handheld met toegang tot Internet. Belangrijk is wel dat het apparaat met MP3-bestanden kan omgaan. Deze Internet-radioprogramma's zijn gratis op te halen. De financiering is afkomstig van de verkoop van advertenties.
De website van Audiobasket zal het ook mogelijk maken dat gebruikers gericht zoeken naar nieuws over een bepaald onderwerp. Via een zoekmachine en faciliteiten om bijvoorbeeld de maximale lengte van het op te halen nieuwsbestand te bepalen, kan min of meer maatwerk voor eigen consumptie worden gerealiseerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable