Celo introduceert PKI voor terminalserver

Celo Communications introduceert onder de naam 'Celocom for Microsoft Terminal Server' een PKI (Public Key Infrastructure) voor gebruikers van Microsofts Terminal Server.

Met deze veel gebruikte terminalserver beschikken gebruikers van een oude PC of terminal die gekoppeld is aan Windows NT of 2000 toch over een grafische gebruikersinterface. Tot nu toe was het echter nauwelijks mogelijk om dit soort gebruikers ook de beschikking te geven over digitale certificaten en handtekeningen zoals die met een PKI worden aangeboden. Met de nieuwe programmatuur van Celo is daar nu wel in voorzien.
Microsoft Terminal Server is een relatief veel gebruikte oplossing om oudere PC's te kunnen toepassen in een NT-netwerk door deze als terminals te koppelen aan de server. Veelal gaat het om PC's die gebruik maken van Windows 3.11. De terminalserver maakt het mogelijk dat deze gebruikers toch over een moderne grafische interface kunnen beschikken.
Gebruikers van dit soort terminals kennen echter maar een beperkte functionaliteit. Eén van de ontbrekende elementen die voor het gebruik van e-commercie belangrijk is, is PKI-programmatuur. Een PKI voorziet in een reeks van faciliteiten waarmee online transacties op een veilige en vertrouwde manier te regelen zijn. Het verschaft in principe zekerheid over de identiteit van de online besteller, terwijl het gebruikte digitale certificaat de verkoper ervan verzekert dat de gekochte goederen ook inderdaad door de juiste persoon besteld zijn en betaald zullen worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable