Overheid VS onderzoekt e-b2b-markten

Het Amerikaanse ministerie van Justitie en FTC (Federal Trade Commission) gaan bekijken of de online b2b-markten (business-to-business), die overal als paddestoelen uit de grond schieten, geen gevaar vormen voor mededingingsregels en antitrustwetten.

De twee instanties hebben gisteren een eerste serie richtlijnen uitgevaardigd die de elektronische b2b-markten in goede banen moeten leiden. Het veertig pagina's tellende document omschrijft volgens de twee instanties 'een analytisch kader waarmee bedrijven die willen toetreden tot een elektronische b2b-markt, kunnen inschatten hoe groot het risico is om na verloop van tijd aangeklaagd te worden wegens de schending van antitrustregels'.
FTC weigert in te gaan op specifieke gevallen, maar voor de meeste analisten staat vast dat Oracle's automobile.com-site zeker onderwerp van onderzoek zal zijn. Dat is de elektronische handelsplaats waar de drie giganten van de Amerikaanse automobielindustrie - Ford, General Motors en Daimler Chrysler - elkaar hebben gevonden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable