Novell ontwikkelt mobiele datasynchronisatie

Netwerksoftwarespecialist Novell maakt serieus werk van zijn One Net-strategie. Het bedrijf is momenteel bezig met de ontwikkeling van software voor automatische datasynchronisatie voor mobiele telefoons en handcomputers.

Deze software, mede gebaseerd op één van Novells paradepaardjes, de krachtige directory-diensten (NDS), verwerkt automatisch alle veranderingen die zijn doorgevoerd in de gegevens van mobiele apparaten terwijl die offline zijn geweest, zonder dat daar menselijk ingrijpen voor nodig is.
Novell wil op dit moment nog weinig details vrijgeven, maar geeft toe dat de ontwikkeling van deze software in een stroomversnelling is gekomen door de recente acquisitie van PG Software. Die onderneming is de maker van Save Butt, een revisie-opsporingshulpmiddel dat voorkomt dat documenten per ongeluk worden veranderd of overschreven. Save Butt draait in de achtergrond, spoort veranderingen in documenten op, en kopieert veranderde en gewiste versies naar locaties die vooraf door de gebruiker zijn aangegeven.
Ook de recente overname van Juston, gespecialiseerd in webgebaseerde opslag en herstelling van documenten en data, heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van de nieuwe software. Verder wordt Novells managementsysteem eDirectory in de software geïntegreerd.
"De samenvoeging van krachtige directory-diensten en mobiele apparaten levert tal van voordelen op", stelt Novell-topman Stewart Nelson. "Met name veel gebruiksgemak. Ik kan straks in mijn hotelkamer verbinding maken met het web en alle veranderingen die ik tijdens de reis in het vliegtuig heb ingevoerd, worden automatisch verwerkt. De gegevens die ik op mijn schermpje heb, waar ook ter wereld, zijn altijd actueel.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable