Open Group lanceert Mobiel Management Forum

De Open Group, een internationale Unix-leveranciersgroep die in 1996 ontstond uit een samensmelting van X/Open (tools) en de Open Software Foundation (normen en programmatuur), lijkt zich te willen opwerpen als een denktank en certificatie-autoriteit voor mobiele e-handelssystemen.

Daarvoor lanceert de groep morgen in Groot-Brittannië het Mobile Management Forum (MMF).
Met de instelling van het forum hoopt Open Group zijn activiteiten voor de totstandkoming en acceptatie van open standaarden in de Unix-wereld uit te breiden naar de veel bredere wereld van de 'm-handel'. Het forum moet de belangrijkste leveranciers van mobiele en draadloze apparaten samenbrengen met bedrijfs- en overheidsorganisaties die een rol spelen bij de implementatie van draadloze technologieën.
Eén van de belangrijkste problemen die het MMF hoopt te kunnen oplossen is dat van de beveiliging. Een mobiel apparaat dat toegang wil krijgen tot een besloten netwerk, mag die toegang alleen krijgen als het daartoe is geautoriseerd. Met de enorme groei van de draadloze markt wordt de beveiliging steeds lastiger.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable