IBM verhevigt database-strijd met Oracle

IBM onthulde vandaag de nieuwste versie van zijn database-beheersoftware DB2 en maakte bekend meer dan duizend nieuwe medewerkers in dienst te nemen om die software te verkopen. Dat alles maakt deel uit van een offensief gericht op marktleider Oracle. Big Blue steekt meer dan een miljard dollar in dat offensief.

DB2 Universal Database Version 7 stelt dotcom-bedrijven en grote ondernemingen in staat om een groot deel van hun werkzaamheden online te verrichten. Met de software kunnen ze hogesnelheids-Internet-zoekopdrachten laten uitvoeren op data die zijn verzameld uit hun online-transacties en -operaties.
Verder introduceerde IBM een nieuwe structuur voor prijsvaststelling, waardoor bedrijven die diensten leveren via het web een percentage van de door hun gegenereerde omzet kunnen vaststellen op basis van een 'per subscriber-' of een 'per transactie'-model.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.