Veel kritiek op nieuwe Internet Explorer

Wasp (web standards project), een Amerikaanse organisatie die zich sterk maakt voor bruikbare webstandaarden, heeft vrijwel geen goed woord over voor Microsofts nieuwe webbrowser, Internet Explorer 5.5 Windows-editie.

Doordat de gehele architectuur en werking van de browser ondergeschikt zijn gemaakt aan Microsofts besturingssysteem Windows, is het voor de ontwikkelaars van websites nog moeilijker om pagina's te maken die door verschillende browsers zijn te benaderen, zo luidt de kritiek. De ontwerpers kunnen immers niet om Internet Explorer (IE) heen, want door de, volgens de Amerikaanse rechter Jackson ongeoorloofde, koppeling aan Windows wordt de browser door massa's mensen gebruikt.
Overigens richt de kritiek van Wasp zich niet alleen op Microsoft. Ook de andere ontwikkelaars van browsers, zoals Netscape en Opera, treft in dezen enige blaam. doordat die bedrijven concurrentie-overwegingen laten prevaleren boven het belang van een bruikbare standaard, kunnen de website-ontwerpers volgens Wasp nog steeds niet alle mogelijkheden benutten. Desalniettemin wordt Microsoft gezien als de allergrootste boosdoener, omdat die onderneming volgens Wasp haar marktleiderschap misbruikt om de ontwerpers de IE-specificaties op te dringen, zonder dat ze zich afvraagt of die specificaties wel de beste zijn.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-11T00:00:00.000Z Redactie Computable