Status Intel-licenties in S3/Via-deal vaag

De Texaanse chip- en randapparatuur-maker S3/Diamond gaat zich volledig richten op Internet en consumentenhardware. Het bedrijf heeft zijn grafische divisie niet verkocht aan Via zoals aanvankelijk werd verwacht, maar deze ondergebracht in een joint venture met de Taiwanese chipmaker: Via-S3.

Het afstoten van de grafische poot en de daarbij horende aandelenruil levert S3 323 miljoen dollar in geld en aandelen op. Via hoopt door de deal zijn aflopende licenties met Intel te continueren en vastere grond te vinden in enorme markt van oem systeemintegrators. Volgende week bijvoorbeeld loopt de cruciale licentie op Intels 'slot one'-chipconnectie af. De 'slot one'-connector wordt gebruikt op Pentium II moederborden.
Of het Via gelukt is de licenties in handen te krijgt, is nog niet duidelijk, aldus nieuwsdienst Computergram. S3 zegt dat het eigenaar blijft van zijn cross-licensering- en bus-licensering-overeenkomst met Intel.
Het overgebleven deel van S3 wil zich omvormen van een maker van grafische hardware tot een 'Internet appliance company'. Het gaat zich richten op de productie van Internet-hardware voor de massa, zoals de Diamond Rio MP3-speler en apparaten waarmee gebruikers hun huis tot een (draadloos) digitaal netwerk kunnen omvormen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable