Lucent neemt deel in hogesnelheidsgroep

Lucent Technologies, de Amerikaanse producent van telecom-apparatuur, neemt deel in hogesnelheidsgroep die geleid wordt door Terabeam Networks. Doel is om applicaties voor draadloze optische hogesnelheidstechnologie te ontwikkelen en te marketen.

De techniek van Terabeam maakt gebruik van lichtsignalen die vrij door de lucht reizen, om zo een goedkope maar snelle verbinding te leggen tussen interne bedrijfsnetwerken en externe communicatienetwerken. Het gaat hier om de zogenaamde 'first-' of 'golden mile', de verbinding van een abonnee met de hoofdleiding, vaak gezien als het kostbaarste deel van een aansluiting.
Lucent investeert 450 miljoen dollar in contanten om onderzoek en ontwikkeling te bevorderen. Daarvoor krijgt het concern een aandeel van 30 procent in Terabeam Internet Systems. Terabeam zelf houdt de overige 70 procent in handen.
Het systeem werkt met laserstralen op onzichtbare frequenties via kleine schotels, die gewoon in de vensterbank kunnen staan, en zich richten op schotels die bij verderop gelegen bedrijven in het zicht staan. De details van de techniek zijn nog geheim.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable