Amerikaanse Sendmail komt naar Europa

De Amerikaanse softwareproducent Sendmail maakt de overtocht naar Europa. Het bedrijf, gespecialiseerd in programmatuur voor de uitvoering van elektronische post, opent een kantoor in Londen. Binnen enkele maanden moeten ook kantoren voor Duitsland/Oost-Europa en Frankrijk/Zuid-Europa hun deuren openen.

Sendmail, met een hoofdvestiging in het Californische Emeryville, werd twee jaar geleden opgericht, maar heeft desondanks al een groot klantenbestand. Die uitzonderlijke positie voor een nieuwkomer heeft het naar eigen zeggen te danken aan het email-programma waarnaar het bedrijf vernoemd is. Dat is door de huidige technisch directeur Eric Allman al in 1981 ontwikkeld. Sendmail claimt daarmee de elektronische post te hebben uitgevonden.
Gelanceerd als een 'open source' programma zijn er vandaag de dag tussen de 2,5- en 3 miljoen exemplaren van Sendmail in omloop. Volgens het bedrijf zijn deze goed voor driekwart van alle Internet-mailservers. Zeshonderdduizend exemplaren van Sendmail zijn naar schatting in gebruik in de bedrijfsomgeving. Ze zijn onder meer geïnstalleerd op servers van HP, Sun en IBM.
Het bedrijf Sendmail vloeide voort uit de veronderstelling dat dit zakelijke klantenbestand extra diensten zou willen afnemen. Het bedrijf is sindsdien doende de 'open source' versie van Sendmail binnen bedrijven te migreren naar uitgebreidere versies, waarvoor men wel moet betalen. Onder de programma's die meer toegevoegde waarde bieden, zijn bijvoorbeeld versies met grafische hulpmiddelen, toegangsbeveiliging en mogelijkheden tot managementinformatie.
Bij het bedrijf werken momenteel 160 mensen. Binnen een jaar zullen dat er naar verwachting 240 zijn. Recent staken kapitaalverschaffers, waaronder Intel, Novell en Red Hat, 35 miljoen dollar in het bedrijf.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-13T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.