Amazon aangeklaagd voor patentschending

Amazon wordt beschuldigd van het schenden van een patent met betrekking tot geluidsfragmenten. Het Amerikaanse bedrijf Intouch heeft Amazon, samen met Listen, Liquid Audio en een aantal andere verkopers van digitale muziek, afgelopen week aangeklaagd voor een rechtbank in San Francisco.

Intouch beschikt over patenten uit 1993 en oktober 1999 van een techniek, maar vooral een verkoopmodel, waarmee potentiële kopers van muziek via de computer een fragment kunnen beluisteren in een winkel of kiosk. Volgens het bedrijf uit San Francisco maken de bedrijven die het aanklaagt ongevraagd gebruik van deze vinding. "We geloven dat de betaling van een royalty van een paar cent per beluisterd fragment, ons een paar miljoen, mogelijk tientallen miljoenen of zelfs honderd miljoen dollar kan opleveren", aldus directeur Josh Kaplan van Intouch.
Saillant is dat het gaat om een vrij algemeen patent van een vrij wijdverbreid marketingconcept. Amazon staat zelf te boek als een bedrijf dat te pas en te onpas eenvoudige technieken of concepten laat patenteren, om vervolgens concurrenten aan te klagen die dezelfde techniek gebruiken.
Amazon ontkent de claim. Een woordvoerder van het eveneens aangeklaagde bedrijf Discover Music stelt dat het zal bewijzen dat een andere dan het gepatenteerde model wordt gebruikt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.