Peregrine koopt vroegere edi-specialist

Peregrine Systems betaalt 2,1 miljard in aandelen voor het binnenhalen van Harbinger Corporation. Deze vroegere edi-specialist ontpopt zich steeds meer als elektronisch inkoopbedrijf.

Door de aankoop krijgt Peregrine de beschikking overharbinger.net: de online-marktplaats van Harbinger. Daarmee vergroot het de keuzemogelijkheden voor zijn klanten, omdat het tot dan toe alleen zaken deed met Commerce One.
Peregrine heeft in de loop der jaren al vele gedaantewisselingen ondergaan. Begonnen als softwareleverancier voor mainframes in de jaren tachtig bood het in de jaren negentig helpdesk-diensten aan voor client/server- en mainframe-omgevingen. Inmiddels levert het Amerikaanse bedrijf oplossingen voor infrastructuurmanagement en inkoop. Het heeft deze oplossingen ook werkbaar gemaakt voor intranet en Internet.
Ook Harbinger moest de afgelopen jaren zijn beleid en organisatie voortdurend aanpassen. Begonnen als edi-specialist (electronic data interchange) ontwikkelde het bedrijf zich eind jaren negentig als aanbieder van geïntegreerde e-handelsoplossingen. Vorig jaar besloot het al zijn klanten over te zetten van zijn edi-netwerk naar een Internet-omgeving, harbinger.net.
De twee Amerikaanse bedrijven zijn samen goed voor een omzet van vierhonderd miljoen dollar en een personeelsbestand van 2500 mensen. Zowel Peregrine (ongeveer 35 mensen) als Harbinger (circa 25 mensen) zijn in Nederland actief.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-14T00:00:00.000Z Redactie Computable