IBM bouwt harde schijf op postzegelformaat

Computergigant IBM heeft een harde schijf ontwikkeld op het formaat van een postzegel. Deze lilliputter onder de harde schijven zal volgens Big Blue moeten worden toegepast in de PocketPC.

In eerste instantie is de bedoeling dat de minuscule harde schijf op de markt komt in een versie die 340 MB aan data kan opslaan. Later dit jaar wil IBM deze versie laten volgen door een schijf van 1 GB. Ook die versie is bedoeld voor toepassing in de PocketPC.
De PocketPC is de nieuwste troef die wordt ingezet in de strijd om de groeiende handheld-markt. Dit apparaat, ontwikkeld door een conglomeraat van bedrijven, moet concurreren met de Palmpilot. De draagbare computer wordt aangedreven door een speciale versie van Microsoft Windows CE, en op de markt gebracht door Casio, Compaq, Hewlett-Packard en Symbol. De prijs zal vergelijkbaar zijn met die van de Palm VII van concurrent Palm.
Dankzij de introductie van de PocketPC kan Microsoft prat gaan op apparatuur op zakformaat die toch in staat is om de eigen applicaties te draaien. Het apparaat is zelfs kleiner dan vergelijkbare producten van concurrenten Palm en Handspring.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable