Achterdeur-schandaal Microsoft overtrokken

Berichten dat een Microsoft-werknemer een geheime 'achterdeur' heeft ingebouwd in een module die onderdeel is van Microsofts webserver-software, zijn overtrokken. Dat althans zegt Russ Cooper, redacteur van Microsofts software veiligheidssite NTBugtraq.

over een speciale code, die het mogelijk zou maken voor buitenstaanders om in te breken in de websites van anderen, en eventueel wijzigingen aan te brengen. De code zou medewerkers van Microsofts concurrent Netscape uitmaken voor lulletjes rozenwater. Inderdaad bevat de module de kreet "Netscape engineers are weenies!" - in omgekeerde volgorde - maar het betreft hier geen wachtwoord, verzekert Microsoft. De kreet wordt gebruikt als cijfersleutel die ervoor moet zorgen dat web-adressen worden gecodeerd. Enige schaamte over de kinderachtige zinsnede is Microsoft gelukkig niet vreemd. "Het was een domme kreet om te gebruiken", aldus Cooper, "Maar als we alle codes van bijvoorbeeld Sun erop na zouden lopen, komen we geheid dezelfde dingen tegen."
Ondanks het feit dat het veiligheidsprobleem minder ernstig lijkt dan eerder werd gedacht, heeft Microsoft toch een oplossing aangedragen via zijn websitehttp://www.microsoft.com/security. De schoonheidsfout kan gevonden worden in de Frontpage-extensies die deel uitmaken van NT Server 4.0, aldus een zegsvrouw van Microsoft.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable