Symposium: draadloos bedreigt desktop niet

De opkomst van draadloze draagbare apparatuur zal geen bedreiging vormen voor de desktop-PC. Dat althans is de mening van het panel van het vorige week gehouden Lente Symposium van Gartner Group.

Mobiele technologie zal eerder een geheel eigen markt vinden, die de PC-markt niet in de weg zal zitten. 'Desktop' en 'portable' zullen harmonieus naast elkaar kunnen leven.
Enthousiasme toonde het panel over de mogelijkheden die de wereld van de draadloze telefonie en handhelds zal aanboren. De huidige explosie van initiatieven is nog maar het begin, zo luidde de algemene conclusie.
Veranderingen zullen snel en dramatisch hun intrede doen. Paul Chellgren, vice president business development bij mobiele telefoon-gigant Nokia: "Wat vandaag een cellulaire telefoon is, is het morgen niet meer. Mensen gaan diverse apparaten gebruiken voor verschillende applicaties en situaties."
De mobiele golf zal vooral invloed hebben op wat Internet is en hoe het functioneert, aldus het panel. Jay Highley van Sprint: "Net zoals Internet de manier waarop wij leven heeft veranderd, zal de draadloze revolutie Internet veranderen."
De PC hoeft echter niet te vrezen: alleen al het feit dat de desktop-computer in staat is een breder palet aan applicaties te draaien, en gewoonweg met zijn grotere scherm en toetsenbord meer gebruiksgemak biedt, verzekert een gezonde toekomst.
Het panel heeft naast zijn hoopvolle en geruststellende geluiden ook zorgen. Met name op het vlak van standaardisering van draadloze data ligt nog een probleem. Het goede voorbeeld, aldus Chellgren, wordt gegeven door Europa, waar GSM (Global System for Mobile communications) als standaard prevaleert. Maar ook buiten Europa is het nodig tot een heldere standaard te komen. Over de vraag welke standaard voor mobiel dataverkeer geadopteerd moet worden, kon het panel het echter niet eens worden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-17T00:00:00.000Z Redactie Computable