Microsoft Pocket PC: goed maar niet goedkoop

Microsofts nieuwe besturingssysteem voor handcomputers, Pocket PC, is volgens analisten veel beter dan het veelgebruikte PalmOS. Dezelfde analisten hebben echter hun twijfels bij de economische levensvatbaarheid van het systeem, omdat het in hun ogen te duur wordt.

Microsoft presenteert Pocket PC morgen in New York. De eerste handcomputers waarop dat besturingssysteem geïnstalleerd is, van leveranciers als Casio, Compaq en HP, zullen over de toonbank gaan voor zo'n vierhonderd tot vijfhonderd dollar (920 tot 1150 gulden). Voor dat bedrag krijgen de kopers een kleurenscherm, mogelijkheden tot webbrowsen, 32 MB geheugen en gadgets als een MP3-speler en een e-boek-lezer. De Palm-apparaatjes, die momenteel de handcomputermarkt beheersen, kosten 230 tot 450 dollar (530 tot 1035 gulden).
Microsoft en zijn hardware-partners rekenen erop dat er een markt is van gebruikers die meer willen doen met hun handcomputers dat er hun afspraken en adresboek in opslaan. De vraag is alleen of die gebruikers ook bereid zijn om daarvoor zoveel meer te betalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable