IBM houdt OS/2 nog enigszins in leven

Computerfabrikant IBM lijkt zijn besturingssysteem OS/2 nog enige kans te geven, al houden de inspanningen niet over. Voor de buitenwereld leek het er geruime tijd op dat Big Blue zijn kindje allang had opgegeven, maar dat blijkt een misvatting.

Hoewel, de aankondiging van jaarlijkse verversingen van de client- en server-versies en het voortzetten van de uitgifte vanfix-packs op CD-rom is nu ook weer niet te zien als een hartstochtelijke liefdesverklaring. OS/2-ontwikkelaars zullen er niettemin blij mee zijn.
De fix-packs blijven gratis, maar worden daarnaast aangeboden als onderdeel van een groter pakket met allerleigoodies op CD-rom. IBM noemt die pakketten Convenience Packages. Deze zijn gratis voor IBM-klanten die hebben gekozen voor Passport Advantage- of Software Choice-programma's. Het eerste Convenience Package wordt eind november verwacht, in vijftien talen. In het pakket zitten onder meer verschillende drivers, een ontwikkelaarskit met Java Technology versie 1.1.8, uitgebreide video-extensies, DVD- en USB-ondersteuning.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable