Handheld-PC vooral gebruikt als organiser

Alle voorspellingen over de mogelijkheden die een handheld-PC de gebruiker biedt voor toegang tot Internet en email vanuit de hand ten spijt zien de meeste eigenaren van dit soort computers hun systeem vooral als een moderne variant op de 'electronic organiser'. Dat blijkt uit een rapport van onderzoeksbureau Angus Reid Group.

De meest geraadpleegde toepassingen zijn vooralsnog het adresboek, de agendafunctie en de applicaties om takenlijstjes op te stellen, tekstuele documenten te bekijken of notities te maken. De mate van gebruik van deze drie toepassingen ontloopt elkaar niet veel. Adressen en telefoonnummers opzoeken doet circa 90 procent van de gebruikers, 85 procent raadpleegt agenda's, en 'to do'-lijstjes zijn populair bij zo'n 75 procent van de respondenten.
Emailen en internetten vanaf de Palm, Psion of Windows CE-machine gebeurt bij iets meer dan 20 procent van de gebruikers. Opmerkelijk is echter wel dat dit percentage op het lijstje van gewenste functies hoger scoort. Toegang tot Internet scoort dan bijna 40 procent. Email vanuit de handpalm doet dan 25 procent.
Het wensenlijstje kent verder enkele interessante onderwerpen. 'Voice communications' of wel integratie met een telefoon scoort met ruim 30 procent relatief hoog, terwijl ook een ingebouwde camerafunctie en het kunnen luisteren naar digitale muziek met een percentage van 25 relatief hoog in de lijst staat.
Opmerkelijk is ook dat het spelen van spelletjes op een handheld niet erg populair is. Iets meer dan 15 procent van de ondervraagden wil dit in de toekomst kunnen doen, ongeveer evenveel als het percentage dat 'straks' over televisie op de handheld zou willen kunnen beschikken. In de dagelijkse praktijk blijkt ongeveer 35 procent van de ondervraagde gebruikers met enige regelmaat een spelletje te doen op de handheld-PC. Het gebruik van de handheld-PC is echter vooral zakelijk georiënteerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable