IBM claimt met DB2 7 e-zakendoen-database

IBM positioneert de nieuwe versie 7 van de DB2 Universal Database als een platform met volledig geïntegreerde functionaliteit voor onder andere e-zakendoen, 'business intelligence' en content-management.

Het concern wijst hiertoe onder andere op het feit dat het hier gaat om een 'in memory' database, zodat het uitvoeren van zoekfuncties op webpagina's sneller kan verlopen. Verbeterde ondersteuning van XML draagt eveneens bij aan betere zoekfaciliteiten, en maakt het daarnaast mogelijk meerdere platformen te ondersteunen. Een uitbreiding van de ondersteuning van Java met Jdbc versie 2 en de Java Transaction api maakt het mogelijk gegevens op een beveiligde manier te publiceren op het web. Koppelingen met gegevens buiten DB2 worden ondersteund met onder andere de DB2 Data Links Manager, waarmee toepassingen voor e-zakendoen bijvoorbeeld cad-tekeningen of andere bestanden kunnen aanroepen.
Ten aanzien van content-management voorziet de nieuwe DB2-versie in de mogelijkheid om ongestructureerde informatie als gescande documenten, faxen, audio of video vast te leggen en te ontsluiten. Tevens is voorzien in faciliteiten waardoor een gestructureerde administratie ten aanzien van auteurs- of bijvoorbeeld beeldrechten te voeren valt.
Overigens richt IBM zich met deze DB2-versie nadrukkelijk op asp's (application service providers). Voor hen gelden speciale tarieven en marketingprogramma's, die het mogelijk moeten maken om met een relatief kleine investering van start te kunnen gaan, zo belooft IBM.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Nieuwsbrief

Wil je dagelijks op de hoogte gehouden worden van het laatste ict-nieuws, trends en ontwikkelingen? Abonneer je dan op onze gratis nieuwsbrief.

Vul een geldig e-mailadres in

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable
Wilt u dagelijks op de hoogte worden gehouden van het laatste ict-nieuws, achtergronden en opinie?
Abonneer uzelf op onze gratis nieuwsbrief.