Compaq zet EMC-hak door Storagenetworks-deal

Compaq heeft één van zijn concurrenten op de groeiende markt van de data-opslag, EMC, een forse hak gezet door een belang te nemen in data-opslagspecialist Storagenetworks. Dat bedrijf maakte tot op heden veel gebruik van EMC-hardware, maar zal nu in toenemende mate overschakelen op Compaq-apparatuur.

De grootte van Compaqs investering is niet bekend gemaakt. Wel staat vast dat Storagenetworks de producten van Compaq zal installeren voor gebruik in zijn Global Data Storage Network. "Ons doel is om Compaq-apparatuur de logische keuze te maken bij de samenstelling van dergelijke voorzieningen", stelt Mark Lewis, één van Compaqs topmensen.
De hardwarefabrikant ziet volop mogelijkheden in de data-opslagmarkt, waarvan wordt voorspeld dat er in 2001 zo'n tachtig miljard dollar in om zal gaan. De overeenkomst met Storagenetworks moet Compaqs marktleiderschap verstevigen. De onderneming heeft momenteel zo'n 20 procent van de disk-opslagmarkt in handen. IBM en EMC zijn op afstand de nummer twee en drie.
Volgens een woordvoerder van Storagenetworks verandert er weinig aan de relatie met EMC. Analisten gaan er echter van uit dat Compaq met deze overeenkomst definitief is binnengedrongen in de markt van data-opslag bij middelgrote bedrijven. Ook Storagenetworks zal met deze deal zijn marktaandeel bij dergelijke bedrijven kunnen uitbouwen. Compaq heeft immers een reputatie als leverancier van betrouwbare producten tegen een aantrekkelijke prijs, waardoor Storagenetworks ook prijsgevoelige klanten moet kunnen binnenhalen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-18T00:00:00.000Z Redactie Computable