Marconi koopt Metapath Software op

De Engelse ontwikkelaar en fabrikant van telecommunicatiesystemen Marconi heeft voor een bedrag van 618 miljoen dollar het softwarebedrijf Metapath Software overgenomen.

Metapath is een niet aan een beurs genoteerde ontwikkelaar van programmatuur die exploitanten van draadloze netwerken in staat stelt om hun netwerk optimaal te laten functioneren. Het bedrijf heeft technologie ontwikkeld voor het ontwerpen en bouwen van netwerken, voor het beheren en optimaliseren van het gebruik van draadloze systemen en voor het vastleggen en ontsluiten van klantgegevens. Bovendien heeft men in de loop der jaren een flinke consultancytak op deze terreinen opgebouwd. Metapath nam vorige maand zelf het in adviesverlening rond draadloze netwerken gespecialiseerde Hardin & Associates over.
Voor Marconi, dat zelf nog niet zo lang geleden werd losgemaakt uit het Britse technologieconglomeraat General Electric, is de overname een welkome aanvulling. Tot nu toe was het aanbieden van producten en diensten op het gebied van draadloze communicatie in het productengamma van deze aanbieder slechts mondjesmaat vertegenwoordigd.
Met het oog op de huidige veiling van licenties voor derde generatie draadloze netwerken in Engeland komt versterking op dit terrein voor Marconi op een commercieel interessant moment. Het Amerikaanse Metapath kent wereldwijd circa honderd klanten op het gebied van mobiele telefonie en communicatie. De omzet bedroeg in fiscaal 1999 een kleine 100 miljoen dollar. Overigens maakte Metapath begin maart bekend een beursgang voor te bereiden. Deze gaat als gevolg van de overname door Marconi niet door.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable