Strijd om flat rate Internet barst los

Na de stormachtige introductie van de 'gratis' Internetproviders, barst nu ook de strijd om de gratis belminuten los. De bedrijven Libertysurf en Quickonline bieden gratis belminuten aan, ieder tegen hun eigen voorwaarden. In de coulissen trappelt de concurrentie.

Libertysurf (voorheen X-Stream) probeert het met een vooralsnog mager uitgewerkt concept waarin abonnees op gezette tijden gratis kunnen inbellen. Gebruikers moeten daarvoor per se Libertysurf software gebruiken. Normaliter is alleen de Internettoegang gratis, de telefoontikken moeten dan gewoon worden betaald. Maar gedurende bepaalde (dal)uren zijn zowel de toegang als de tikken helemaal vrij. Voor die mogelijkheid moeten gebruikers van Libertysurf wel constant tegen online reclame aankijken. Het bedrijf wil binnen tien dagen meer details bekendmaken.
Quickonline wil zijn gebruikers onbeperkt laten surfen door hen een nog onbekend vast bedrag per maand te laten betalen. Daarnaast gaat het bedrijf pakketten aanbieden waarin abonnees een beperkt aantal flat-rate minuten koopt. Wie gewoon wil betalen voor telefoontikken kan gratis belminuten sparen door tegen reclame aan te kijken. Het bedrijf wil zijn pakket vanaf mei aan gaan bieden.
De Brabantse Internetaanbieder Wish wil eveneens in mei een compleet gratis pakket introduceren, maar is bang voor een enorme stormloop en taferelen die Superweb eerder dit jaar bijna de das om deden. Superweb kon door de enorme belangstelling niet voldoende aansluitingen bieden. Rechtszaken en de teruggave van abonnementsgeld brachten het bedrijf aan de rand van een faillissement.
Wish houdt eerst een proef met het gratis inbellen onder een select aantal abonnees. Vanaf volgende maand wil het met een tarief van zo'n 95 gulden de grote massa gaan bedienen. Ook Cistron wil dit jaar met een dergelijke flat rate Internet service beginnen, maar alleen in het inbelgebied van het bedrijf (het westelijk deel van de randstad en Utrecht). Wanneer is nog niet bekend. Op Cistron na gebruiken alle bedrijven een derde telecomprovider via 'carrier select' om het netwerk van KPN telecom te omzeilen.
www.cistron-telecom.nl
www.libertysurf.nl

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable