Stemidentificatie voor elektronische handel

Het in Londen gevestigde Earthport.com zegt binnenkort uit te komen met stemidentificatie voor elektronische handel. Het in online financiële transacties gespecialiseerde bedrijf verwacht het systeem deze zomer op de eigen website te hebben draaien.

Onlangs heeft Earthport.com een samenwerkingscontract ondertekend met het eveneens Engelse bedrijf Swindon voor het gebruik van diens Tespar-technologie (time encoded signal processing and recognition). Deze technologie moet stemindentificatie mogelijk maken.
De nieuwsdienst Computergram meldt dat Earthport.com op dit moment een nauwkeurigheidspercentage van 99,9 procent met de Tespar-technologie weet te halen. In juni moet het systeem beschikbaar zijn voor met een bureuacomputer of laptop werkende klanten. Pas later gebruikers van mobiele telefoons voor stemidentificatie in aanmerking, omdat het bestaande wireless application protocol (WAP) deze techniek nog niet ondersteunt. Earthport.com zit in het consortium dat de WAP-standaard opstelt.
Hoewel het bedrijf belooft de Tespar-technologie binnenkort op de markt brengen, is het nog niet duidelijk welke applicaties de stemconversie zullen uitvoeren. Mobiele telefoons moeten stemgeluid kunnen converteren naar informatie opgeslagen in digitale veiligheidscertificaten. Hiervoor zijn op Java gebaseerde programma's nodig, die op dit moment nog niet voorhanden zijn. Henry O' Sullivan, chief technical officer bij Earthport.com, zegt dat "wij samenwerken met de fabrikanten van mobiele telefoons, die software voor de apparaten ontwikkelen. Eén van de producenten heeft al een geschikt systeem, alleen hopen we dat ze overstappen op de Java-standaard."
Het bedrijf verwacht dat in juli stemidentificatie op de markt komt samen met de traditionele op wachtwoorden gebaseerde identificatie. Er staan binnenkort ook allianties met Engelse banken op stapel voor het gebruik van de stemidentificatie bij financiële transacties.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable