Tivoli maakt software voor privacybeleid

IBM-dochter Tivoli Systems speelt op de trend van privacy-bescherming in met de introductie van het Tivoli Secureway Privacy Initiative. Dit is een project dat bedoeld is om het ontwikkelen van programmatuur te stimuleren waarmee in e-business-omgevingen een effectief privacybeleid mogelijk is.

Het Privacy Initiative is onder andere bedoeld om in samenwerking met privacyexperts de zogeheten 'best practices' ten aanzien van het beschermen van de privacy van consumenten te verzamelen en geschikt te maken voor implementatie in programmatuur.
Een eerste product dat het bedrijf hiervoor nu heeft geïntroduceerd, is Tivoli Secureway Privacy Manager. Deze software is gebaseerd op de onderliggende architectuur van Tivoli's Secureway Policy Director waarmee regels kunnen worden vastgelegd ten aanzien van de rechten en plichten van eindgebruikers en de toegang die zij hebben tot bepaalde systeemomgevingen en applicaties. De Privacy Manager voegt hier privacyrollen en -regels aan toe die geheel op maat van de eigen organisatie kunnen worden ingevuld.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable