WWW-consortium ontwerpt webformulieren

Het World Wide Web-consortium (W3C), dat de standaarden op Internet bewaakt, heeft een nieuwe opzet gepubliceerd voor het werken met formulieren op het web.

De bedoeling is formulieren beter te laten functioneren op uiteenlopende apparatuur die op het web aangesloten wordt of zal worden, terwijl bovendien de connectie met databases via XML vernieuwd moest worden.
Het gaat om het 'XForms'-datamodel, een van drie nieuwe specificaties voor formulieren, die op het web meestal gebruikt worden voor naam, straat, woonplaats en telefoon en creditkaartnummer. Nu kost het vaak grote scripts om ervoor te zorgen dat er bijvoorbeeld altijd minstens tien cijfers bij een telefoonnummer worden ingevuld. De andere twee specificaties behandelen de transportwijze via het web en de user interface. Ook deze standaarden worden weer gebaseerd op XML, extensible markup language. Bovendien heeft het W3C er al eerder op aangedrongen dat HTML wordt vervangen door XML.
De nieuwe standaard moet het ook makkelijker maken om een juiste aansluiting tussen formulieren en databases te bewerkstelligen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable