Nasdaq-berus koerst opnieuw op winst

Het herstel van het Amerikaanse beursklimaat zet door. Aangevoerd door de verwachting dat de belangrijke ICT-bedrijven met positieve winstcijfers zullen komen en gerustgesteld door de inmiddels al gepubliceerde kwartaalcijfers, kroop de Nasdaq gedurende de dinsdag naar een winst van 7 procent.

De schermenbeurs sloot op een mooie 3793 punten en daarmee was het verlies van afgelopen 'Black Friday' goedgemaakt.
Gunstig is dat de koersen over de gehele linie omhoog gingen, zowel in de 'nieuwe' als de 'oude' economie. De Dow-index won bijna 185 punten en sloot op 10767 punten., dankzij sterke winstcijfers van traditionele fondsen als Johnson & Johnson en Delta Air Lines. Intel steeg met 6 dollar naar 129 dollar, in afwachting van positief getinte winstcijfers. Analist Mark Edelstone van Morgan Stanley Dean Witter & Co verhoogde de waarde van het aandeel tot een 'strong buy'. Volgens Edelstone is het mogelijk dat Intel binnen 12 maanden op175 dollar koerst, als de verwachte toenemende vraag naar computers in het derde en vierde kwartaal zich terugbetaalt.
Toch zijn veel technologiefondsen met de koerswinsten van de Nasdaq nog lang niet uit de zorgen, zoals de uitgestelde beursgang van Alta Vista gisteren nog eens illustreerde. "Veel van de Internet-fondsen zijn nog steeds zwaar overgewaardeerd, zelfs na de koerscorrecties van de afgelopen dagen," aldus marktonderzoeker Charles Hill van First Call. Hill verwacht dat de technologie-aandelen de komende tijd zullen aantrekken, maar dat op de langere termijn de slecht presterende ICT-fondsen de goede zullen overtreffen. Vooral de Internet-nieuwkomers hebben het zwaar te verduren. Bedrijven als de Internet Capital Group, Commerce One en Red Hat Software, die over 1999 boven de markt presteerden, krijgen nu rake koersklappen. Zo zakte de Internet Capital Group de laatste maanden terug van 212 dollar naar 31 dollar per aandeel. Maar analisten spreken de verwachting uit dat de bodem nog sniet is bereikt.
Wereldwijd presteren de beurzen in de plus, met als uitzondering de Japanse effectenbeurs. Na een goede start stond de Nikkei-index in de loop van de ochtend 99,83 punten lager, een daling van 0,5 procent.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-19T00:00:00.000Z Redactie Computable