Rubber- en scheepvaart-inkoop-sites

De grote bandenfabrikanten beginnen eveneens een Internet-handelsmarkt. Het gaat om Goodyear, Pirelli, Michelin, Cooper Tyre, Continental en Sumitomo Rubber die RubberNetwork.com gaan opzetten, voornamelijk voor de inkoop via het web.

De site gaat eind van het jaar in de lucht als zelfstandig bedrijf. Investering, begeleiding en systeem zijn nog niet bekend.
Acht grote reders doen hetzelfde voor de inkoop van onderdelen en onderhoud, onder de naam onesea.com, en verwachten dat de site 2 miljard dollar kan omzetten. De stichters zijn de scheepvaartfamilies Bergvall en Platou, terwijl andere scheepsmagnaten zoals Pao, Einar Kloster en Bergesen, de grootste tankereigenaar ter wereld ook al deelnemen. De eerste transactie was vorige week. Onesea werd vorige week veel lof toegezongen door Charles Wang, directeur van Computer Associates gedurende CA-World in New Orleans. De handelsite is ontwikkeld met het technologische platform voor elektronische handel Jasmine-ii en wordt beheerd met Unicenter TNG, twee vlaggenschepen van CA.
De verwachting is dat volgende week de fabrikanten van wc-brillen, nietjes en trekhaken ook eigen virtuele markten beginnen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable