STM verdubbelt investeringen in chips

STMicroelectronics, de Frans-Italiaanse fabrikant van halfgeleiders, is van plan zijn investeringen in de productie van chips dit jaar te verdubbelen tot 2 tot 2,5 miljard dollar. Dat heeft hoogste baas Pasquale Pistorio tegen de Financial Times gezegd bij het bekendmaken van recordresultaten over het eerste kwartaal.

STM heeft nog nooit zoveel winst en omzet geboekt als over het eerste kwartaal. De nettowinst steeg met bijna 130 procent van 105 miljoen tot 238 miljoen dollar, de omzet met ruim 50 procent tot 1,7 miljard. De productieachterstand is op recordhoogte, evenals de bestellingen. Pistorio schrijft de resultaten toe aan de ontwikkeling van het Internet. Het bedrijf is de beurslieveling in Parijs, waar het over vorig jaar al de beste resultaten behaalde van alle Franse beursgenoteerde ondernemingen.
Vorig jaar investeerde het bedrijf 1,4 miljard dollar, maar nog is dat niet voldoende om aan de sterk gestegen vraag naar chips te voldoen. Met de geplande investering moet de capaciteit van het bedrijf rond eenderde hoger worden aan het eind van het jaar.
Pistorio gelooft vast dat de vraag naar chips dit jaar en volgend jaar op dit hoge niveau zal aanhouden, terwijl 2002 en 2003 ook een sterke vraag zullen vertonen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-20T00:00:00.000Z Redactie Computable