Tokio kapittelt Goldman Sachs voor rol WoL

De Amerikaanse zakenbank Goldman Sachs loopt mogelijk lucratieve opdrachten mis in Japan wegens zijn rol bij de beursgang van World Online. Het Japanse ministerie van financiën heeft de bank opheldering gevraagd naar aanleiding van de commotie die is ontstaan over de onduidelijke informatie in de prospectus bij de beursgang.

ABN-Amro en Goldman Sachs waren voor die informatie in eerste instantie verantwoordelijk.
Volgens het ministerie wordt Goldman Sachs eventueel uitgesloten voor de begeleiding van de verkoop van staatsaandelen in telecomgigant NTT. Analisten noemen de openbare waarschuwing aan het adres van Goldman Sachs zeer ongebruikelijk. Toki o wil nog eens 3,1 miljoen aandelen verkopen van Nippon Telegraph and Telephone, waardoor haar belang verder afneemt van 53 tot 33 procent. Goldman Sachs was betrokken bij de verkoop van de vorige twee tranches NTT-aandelen en verdiende daaraan samen met twee andere banken 247 miljoen dollar aan commissie.
Volgens de zakenkrant Financial Times is de bezorgdheid van de Japanse regering mede ingegeven door twee andere transacties waarbij Goldman Sachs was ingeschakeld. De verkoop van aandelen Petrochina, eerder deze maand, leverde een teleurstellende marktreactie op en een fusieakkoord tussen Deutsche Bank en Dresdner Bank liep stuk. Daarnaast verzorgde de bank de beursgang van World Online.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-21T00:00:00.000Z Redactie Computable