Documenten beheren via kluis op Internet

Digital Safe is een dienstverlening voor bedrijven die digitale documenten willen archiveren. Het gaat om een geheel op het gebruik van Internet afgestemde service die is ontwikkeld door het bedrijf http://Zantaz.com.

Onder Digital Safe wordt een dienstverlening verstaan waarbij het archiveren van digitale documenten geheel wordt uitbesteed. Voor 'document' wordt in dit geval een brede definitie gehanteerd, waar tal van bestandstypen onder vallen. Het kan gaan om e-mail, tekst- of spreadsheetdocumenten, maar even zo goed transactiegegevens.
Zantaz.com kan als 'trusted third party' het archiveren via door het bedrijf zelf beheerde rekencentra verzorgen en de opslag van gegevens zodanig aanpakt dat de vastgelegde documenten via zoekcriteria kunnen worden teruggevonden. De dienstverlening functioneert geheel over het Internet.
De onderneming ziet belangrijke voordelen ten opzichte van het in eigen beheer aanpakken van dit soort archiveringstaken. Op de websitehttp://www.zantaz.com legt het bedrijf onder andere uit dat veel organisaties uitstekend in staat blijken te zijn documenten op te slaan, maar dat in veel gevallen het terugzoeken van informatie over het hoofd wordt gezien. Zo is het voor de gemiddelde IT-afdeling geen enkel probleem documenten of e-mail op cd's te branden, maar ontbreekt veelal een systematiek die het voor eindgebruikers mogelijk maakt om snel en gemakkelijk oude documenten in te zien.
Zantaz.com claimt dit probleem te hebben opgelost door archivering en ontsluiting aan elkaar te koppelen en via een standaard webbrowser beschikbaar te maken.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable