IBM stroomlijnt het printen via web

Met de Infoprint 21 heeft IBM een nieuwe serie werkgroepprinters geïntroduceerd waarvan gebruik en beheer geheel via het web kunnen verlopen. De laserprinters kennen een resolutie van 1200 bij 1200 dots per inch, terwijl de snelheid maximaal 21 A4-pagina's per minuut bedraagt.

De printers zijn ontwikkeld, zo claimt IBM, met elektronische handel in het achterhoofd. Dat wil zeggen dat zowel via locale netwerkinfrastructuren als via Internet kan worden gewerkt. Voor dit laatste doel wordt het Internet Printing Protocol (IPP) ondersteund. Naast de standaard bidirectionele aansluiting, kan de printer tevens voorzien worden van een netwerkkaart op basis van 10/100baseT Ethernet-, Token Ring- of Twinax-technologie.
Het eBusiness-aspect zit 'm verder ook in het feit dat gebruikers in staat zijn om op een webserver of een lokale vaste schijf opgeslagen documenten af te drukken zonder dat deze eerst geopend of gedownload behoeven te worden. Hierdoor kunnen in één handeling documenten worden benaderd, afgedrukt en eventueel gedistribueerd.
Voorzien van een 100 MHz PowerPC-processor en 32 tot 256 MB aan werkgeheugen kan het systeem ook uitgerust worden met een eigen harde schijf voor taken als spooling, het opslaan van vaste documentgegevens en voor reprofuncties als scannen en kopiëren.
Ook het beheer kan geheel via Internet worden aangepakt. De printer is hiertoe voorzien van een eigen webserver die direct of via de Network Printer Manager-programmatuur van IBM kan worden benaderd. Hiermee kunnen printers op afstand worden ingesteld, geconfigureerd en beheerd.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable