Stratus verbetert Windows 2000-servers

Inspelend op de mede als gevolg van elektronische handel sterk groeiende behoefte aan platformen met een hoge beschikbaarheid, heeft Stratus Computer een nieuwe reeks fouttolerante servers geïntroduceerd.

Het gaat om de ftServer-lijn (tot nu toe bekend als 'Melody'), die een combinatie aanbiedt van een standaard kopie van het Windows 2000-besturingsyssteem van Microsoft en een via hardwarevoorzieningen bereikte beschikbaarheid die volgens Stratus tot 99,9999 procent kan oplopen.
De ftServers zijn opgebouwd op basis van een architectuur die Dual danwel Triple Modular Redundancy (DMR/TMR) wordt genoemd. Dat wil zeggen dat componenten dubbel of drievoudig worden uitgevoerd. Het uitvallen van een component leidt hierdoor niet tot het wegvallen van een functie van een systeem en een eventuele crash. Tijdelijk kan worden doorgedraaid op basis van een gereduceerde voorziening, terwijl nieuwe onderdelen online bij Stratus besteld worden.
De nu aangekondigde reeks van systemen bestaat uit modellen met één tot maximaal vier Pentium III Xeon-processoren. Een DMR-configuratie kent maximaal vier processoren, op twee moederborden. Een fouttolerante bus koppelt de processoren aan de I/O-faciliteiten. Alle hardwarecomponenten vormen samen één logisch systeem. Met andere woorden: beide reeksen van processoren en andere componenten draaien 'in lockstep' dezelfde applicaties en systeemprogrammatuur. De beschikbaarheid van dit type systemen ligt volgens Stratus op 99,999 procent.
Bij een TMR-configuratie wordt nog een derde moederbord bijgeplaatst. De hardwarebeschikbaarheid groeit hierdoor tot 99,9999 procent, aldus Stratus. Deze niveaus van beschikbaarheid zijn met name gewenst bij 24 uur per dag en zeven dagen per week operationele Internet-toepassingen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-25T00:00:00.000Z Redactie Computable