IP-carrier Ipergy bedient Europese isp's

Het Amerikaanse Cable & Wireless en het Franse Isdnet gaan hun krachten bundelen in de eerste pan-Europese IP-carrier die over een 2.5 Gbps backbone beschikt.

Het bedrijf, Ipergy genaamd, bouwt faciliteiten voor asp's en isp's in Amsterdam, Parijs, Brussel, Londen, Madrid, Milaan en Frankfurt. Het centrale beheer ligt bij het Network Operations Centre (NOC) in Brussel, waar Ipergy een controlekamer bouwt.
Isdnet, de tweede grootste Franse IP-carrier, richtte eind 1999 Ipergy op. Dit Franse bedrijf had geen duidelijk bedrijfsplan, maar wel ambitieuze ideeën. Het had in december 1999 één grote isp (Internet service provider) als klant: Liberty Surf, Frankrijks grootste gratis aanbieder van informatie op Internet.
Maart dit jaar besloot Cable & Wireless om een belang van 51 procent te nemen in Ipergy. Cable & Wireless heeft wél een duidelijke en mondiale strategie. Dat kwam meteen tot uiting in de aankondiging van Ipergy-ceo Jean-Luc Nahon dat het bedrijf onder druk van Cable & Wireless streeft naar vijftien miljoen euro inkomsten in het eerste jaar en een groeicijfer van 15 procent op jaarbasis. "We beschikken nu over een echt bedrijfsplan, waaraan we ons moeten houden."
Ipergy'sbackbone is rechtstreeks aangesloten op de overzeese IP-glasvezel van Cable & Wireless. Daardoor kunnen Europese klanten beschikken over directe wereldwijde verbindingen. Hierdoor past Ipergy perfect in de strategie die Cable & Wireless onder leiding van David Sexton heeft uitgestippeld: levering van IP-basisdiensten, waarbij zorgvuldig wordt vermeden dat de klant Ipergy kan beschouwen als concurrent.
Het bedrijf beperkt zich tot levering van IP-infrastructuur met een paar extra diensten, waaronder beveiliging. Verder levert het Multiprotocol Label Switching (Mpls), een layer 2-technologie die Frame Relay en ATM moet gaan vervangen. Ten slotte wordt in elke grote stad een centrum gebouwd, en kunnen de klanten terecht voor IP over satelliet, waarbij het teleportcenter in Parijs rechtstreeks inhaakt op de kern van het netwerk. Als toegevoegde waarde noemt Nahon nog een SS7voice-over-IP integratiemogelijkheid, waarmee telefonie via Internet binnen het bereik ligt.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-05-02T00:00:00.000Z Redactie Computable