CMGI tegen fusie van AOL/Time Warner

CMGI's iCast heeft de Federal Communication Commission gevraagd de op handen zijnde fusie tussen America Online en Time Warner af te blazen. AOL zou met het huwelijk een te grote dominantie krijgen in de zogeheten 'instant messaging' omgeving.

De 'instant messaging'-technologie maakt het gebruikers mogelijk razendsnel vrienden of collega's op te sporen als ze online zijn en daarmee vervolgens rechtstreeks te communiceren.
AOL en Time Warner kwamen in januari een fusie overeen ter waarde van 160 miljard dollar. Al eerder hadden iCast en een ander onderdeel van CMGI, Tribal Voice, bij AOL aangeklopt om zijn 'instant messaging'-systeem voor hen open te stellen. America Online zou volgens CMGI de communicatie tussen zijn gebruikers en andere 'instant messaging'-systemen blokkeren.
Gedurende de zomer hadden Microsoft en een aantal Internetspelers, waaronder Yahoo!, al getracht AOL's bijna-monopolie in de 'instant-messaging'-omgeving open te breken. De bedrijven hadden software ontwikkeld waarmee berichten rechtstreeks naar gebruikers van AOL-services kunnen worden gestuurd. Maar America Online reageerde door de toegang tot de services te blokkeren. Dat was ook al het geval in december toen AT&T zijn 'I m here instant-messaging'-service introduceerde, die gebruik maakt van de Tribal Voice technologie. Ook toen blokkeerde AOL de toegang.
America Online zegt te streven naar een wereldwijd instant-messaging netwerk, waarbij iedereen die met AOL-leden wil communiceren "een licentie bij ons moet aanvragen". ICast heeft bij de FCC juist voor een volledig open en vrij systeem gepleit.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-26T00:00:00.000Z Redactie Computable