Microsoft wil de embedded-markt veroveren

Microsoft heeft op zijn hardwareconferentie in New Orleans duidelijk gemaakt zich sterk te richten op besturingssystemen voor in apparaten ingebouwde computers, de zogenaamde 'embedded software'.

Daartoe heeft het bedrijf een nieuwe afdeling gesticht, de Embedded and Appliance Group. Deze groep moet eenrealtime versie van Windows CE ontwikkelen voor gebruik in apparatuur waarbij het de gebruikers koud laat welk systeem dat is, omdat zij er geen contact mee hebben. Deze versie 3.0 van Win CE moet in juni op de markt komen en zal onder meer met DirectX, Windows Media en DCOM kunnen verwerken. Ook de ontwikkelomgeving CE Platform Builder 3.0 wil Microsoft meer body geven. Zo bevat Embedded Visual Tools 3.0 embedded-versies van Visual Basic en Visual C++.
Maar behalve CE komen er ook embedded versies van de grotere programma's, waarbij de ontwikkeltijden teruggebracht zullen worden van 18 naar 3 maanden na het normale product. Om te beginnen komt er een versie van Whistler, de opvolger van Win Millennium Edition. Van Win 2000 zal er echter geen embedded versie komen, maar wel de Win 2000 Appliance Server, die van de zomer op de markt komt.
Bill Gates zelf, in zijn rol van chief software architect, stelde Whistler in New Orleans voor. Er zijn uiterlijk nauwelijks verschillen met Windows 98, maar van binnen wel. Voor energiebesparing gaat het programma in de zogenaamde'hibernation mode', een winterslaap, waarbij het systeem binnen tien seconden weer werkzaam kan zijn. Ook zal het mogelijk zijn bijvoorbeeld beelden direct naar een website te uploaden.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable