Larry Ellison nu rijker dan Bill Gates

Niet alleen is Microsoft niet langer het op de beurs meest waardevolle bedrijf ter wereld, ook is oprichter Bill Gates niet langer de rijkste man ter wereld. Gates' positie was jaren onwankelbaar door zijn bezit van 15 procent van de aandelen Microsoft.

Maar de voor Microsoft na de berichten over een dreigende opsplitsing dramatisch verlopen beursdag heeft Gates bijna tien miljard dollar gekost en daarmee had hij aan het eind van de dag nog 'maar' ruim 48 miljard dollar. Zijn aartsrivaal Larry Ellison, oprichter en voorzitter van softwaregigant Oracle, was aan het einde van de dag met 50,03 miljard dollar de rijkste man ter wereld.
Ellison is in bijna alles de tegenpool van Gates. De laatste is keurig getrouwd en vader van twee kinderen, Ellison heeft de reputatie van notoir rokkenjager en heeft al drie huwelijken achter de rug. Nog een ander verschil is dat Gates zich tot dusver nooit heeft laten verleiden tot het doen van negatieve uitspraken over persoonlijke rivalen, terwijl Ellison geen gelegenheid heeft nagelaten om verbaal het vuur te openen op Gates.
Het aandeel Microsoft staat inmiddels 45 procent lager dan op 1 januari. Gates en de nieuwe topman Steve Ballmer begonnen deze week een tegenoffensief. Ballmer stuurde een e-mail rond waarin hij benadrukte dat Microsoft hoe dan ook nog een prachtige toekomst voor zich heeft. Gates wees erop dat dat vooral de consument er de dupe van zal worden wanneer rechte Jackson inderdaad zal besluiten om Microsoft op te splitsen. Gates wees er tegenover het persbureau AP op dat de huidige Windows-versies nooit zouden hebben bestaan wanneer Microsoft uit een aantal verschillende bedrijven zou (hebben) bestaan.
Dinsdag werden de economische adviseurs van president Clinton bijgepraat over het voorstel van het ministerie van justitie en de negentien staten die het proces tegen Microsoft voeren, maar volgens woordvoerder Kennedy van het Witte Huis ging het om een informele bijeenkomst waarbij geen enkel besluit is genomen.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-27T00:00:00.000Z Redactie Computable