Boeing geeft supersnelle Internettoegang

Vliegtuigbouwer Boeing heeft een wereldwijd communicatie-netwerk voor Internet-toegang gelanceerd. Met het systeem kunnen passagiers in Boeing-vliegtuigen toegang krijgen tot een hogesnelheids datacommunicatie systeem.

Volgens Boeing zal op iedere vliegtuigstoel een Internetportaal worden geïnstalleerd, waardoor passagiers via hun laptop toegang kunnen krijgen tot Internet, e-mail, televisie en andere informatie. Het systeem gaat 'Connexion by Boeing' heten.
Hiertoe gebruikt de vliegtuigbouwer antenne-technologie die in contact staat met bestaande satellieten. Volgens het vliegtuigconcern zal de service uiterlijk eind volgend jaar van start gaan, eerst in de Verenigde Staten en later elders in de wereld.
Boeing hoopt met de installatie van het wereldwijde communicatie-netwerk een groot deel van deze markt voor zich te kunnen opeisen, die door analisten wordt geschat op een omvang van 70 miljard dollar over de komende tien jaar. Volgens topman Phil Condit is de installatie van dit 'global mobile' systeem een van de manieren om snellere groei te kunnen realiseren. Voor de content van de service heeft Boeing inmiddels contracten getekend met onder meer CNN Inflight Services, CNBC en het Japanse Mitsubishi.

x

Om te kunnen beoordelen moet u ingelogd zijn:

Dit artikel delen:

Lees verder


Stuur dit artikel door

Uw naam ontbreekt
Uw e-mailadres ontbreekt
De naam van de ontvanger ontbreekt
Het e-mailadres van de ontvanger ontbreekt

×
×
article 2000-04-28T00:00:00.000Z Redactie Computable